Rosé

Rosé is de laatste jaren weer helemaal in, dit is niet vreemd aangezien rosé een heerlijk fris en fruitige wijn is die eigenlijk bij alles past. Rosé komt in verschillende smakentypen; zoet, halfdroog en droog. Vooral de droge variant is erg populair geworden, dit is mede dankzij de frisse smaak die de droge wijn behoudt. Verder zijn er nog verschillende mousserende varianten en zogenaamde ‘pétillants’. Bij dit type rosé is een hele kleine hoeveelheid koolzuur toegevoegd voor net dat beetje extra.

Rosé kopen

Wanneer je rosé kopen gaat, is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Als je dat nog niet weet zal je daar enig onderzoek in moeten doen en wat verschillende dingen moeten proberen. Wat mogelijk is, is dat je gewoon wat gaat proberen. Je koopt een aantal niet al te duren flessen rosé en gaat met vrienden of familie een gezellig wijnproef avondje houden. Wat ook een optie is, is dat je een wijnhandelaar om raad vraagt, hij zal je waarschijnlijk het beste kunnen bijstaan hierin en er zijn wijnspeciaalzaken waar je de rosé kan proeven zodat je meteen een goed beeld van de rosé krijgt.

Rosé wijn
Een rosé wijn wordt voornamelijk gekocht in de zomerse maanden. De wijn kenmerkt zich door zijn frisse smaak.

Frankrijk is de grootste producent van rosé en daar zal je kwalitatief de beste wijnen van tegenkomen, zeker de regio Provence. Kenners vinden rose’s uit deze regio het allerbeste. Rosé’s zijn op hun best als ze ongeveer 1 a 2 jaar na botteling worden gedronken. Dit geldt absoluut niet voor alle rose’s maar voor de meeste wel. In Italië is de regio Toscane het meest populair voor rose’s.

Een rosé kopen bij wijnservice.nl van een land uit de ‘nieuwe wereld’ is ook een goed idee en van van goede kwaliteit. Landen zoals Zuid-Afrika, Amerika of Duitseland doen het tegenwoordig goed op de wijnmarkt. De prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan landen als Frankrijk of Italië en wat betreft kwaliteit gaan ze tegenwoordig gelijk op met de traditionele wijn landen.