Voor restauranteigenaren is het een nachtmerrie: ongedierte in de keuken en zelfs in de gastenzaal. De gevolgen zijn echt niet mis! Maar wat kun je als eigenaar doen tegen een plaag? Je hebt het immers al zo druk met vele andere zaken. Vraag een ongedierte-expert om een plaagdierbeheersingsplan op te stellen! 

Wat is een plaagdierbeheersingsplan?

Een plaagdierbeheersingsplan is een actieplan tegen ongedierte. De ongedierte-expert voert eerst een inspectie uit in je restaurant. Komt hij pijnpunten tegen, dan kan hij een plan opstellen om ongedierte in je restaurant tegen te gaan. Hij bespreekt dan de volgende zaken met je:

 1. De manieren waarop het ongedierte bestreden kan worden
 2. De manieren waarop het ongedierte voorkomen kan worden
 3. Het aantal uit te voeren periodieke inspecties

Het gaat hier feitelijk om een langetermijnplan. Je spreekt dan af met de expert hoe vaak hij mag langskomen voor een controle op ongedierte. Treft hij iets verdachts aan, dan kan hij meteen actie ondernemen. Op deze manier ben je eventuele plagen steeds een stap voor!

Hoe pakt de ongediertebestrijder de beestjes in mijn restaurant aan?

Dit hangt af van het soort ongedierte. Zo mogen er in het geval van vliegen geen elektrische vliegenlampen worden gebruikt, want de vliegen kunnen boven de werkplekken uiteenspatten. Er mag ook niet zomaar met gif gespoten worden, want er wordt immers voedsel bereid in jouw restaurant. Insecten op je bord? Tegenwoordig is dat een trend, ook al hadden je klanten er een andere voorstelling bij…

Hoe voorkomt de ongediertebestrijder ongedierte in mijn restaurant?

 • – Hij legt uit hoe je de hygiëne in je bedrijf kunt bevorderen.
 • – Hij plaatst vallen op tactische en/of kwetsbare plekken.
 • – Hij kijkt naar de bouwkundige staat. Kan het ongedierte door allerlei gaten en kieren naar binnen komen? Deze moeten dan gedicht worden en die taak kan hij ook op zich nemen.

Jouw restaurant is het toonbeeld van gastvrijheid en dat wil je graag zo houden. Daarom zal de ongediertebestrijder zo discreet mogelijk te werk gaan. Jouw klanten en personeel zullen zo min mogelijk hinder van zijn werkzaamheden ondervinden!

Is een plaagdierbeheersingsplan geschikt voor elk restaurant?

Jazeker, want het betreft hier immers een plan op maat. Het maakt daarbij niet uit wat voor restaurant je beheert. Alle acties en gegevens worden bovendien bijgehouden in een dossier. Zo kun je bij inspecties van, bijvoorbeeld, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit altijd aantonen wat je hebt gedaan om het ongedierte in je restaurant tegen te gaan.

ongediertebestrijder
ongediertebestrijder inschakelen

Ik heb nog geen plaagdierbeheersingsplan. Hoe voorkom ik intussen ongedierte?

 1. Bewaar afval in een goed af te sluiten container.
 2. Voer het afval zo snel mogelijk af, zeker in de zomer.
 3. Maak de keuken iedere dag schoon.
 4. Berg voedselproducten goed op. Reinig producten goed voor je gaat koken! 
 5. Controleer je producten altijd op houdbaarheid.
 6. Laat geen (huis-)dieren toe in de keuken of gastenzaal.
 7. Pas heel erg op met doe-het-zelfmiddelen. Ga niet zomaar met gif strooien!

Heb jij hulp nodig bij ongedierte in je restaurant? Ga naar Beestjes Kwijt!

Zelf ongedierte bestrijden of voorkomen in je restaurant kan zowel lastig als tijdrovend zijn. Op Beestjeskwijt.nl vind je gelukkig meteen een ongediertebestrijder die in jouw buurt werkzaam is. Toets je woonplaats of postcode in en je ziet meteen zijn telefoonnummer. Er staat ook een contactformulier. Bel of mail jouw lokale expert voor een afspraak en je restaurant wordt voortaan goed beschermd tegen ongedierte!