Tips

Op zijn tijd lekker uit eten gaan is echt van deze tijd. Alles wordt tegenwoordig gevierd met een etentje. Verjaardagen en jubilea vier je in een restaurant. Met vrienden gaan dineren in een gerenommeerd restaurant is echter ook een keertje top om te doen. Je gaat dan niet naar de MacDonalds of de wok maar kiest een restaurant waar je ook echt het gevoel hebt dat je als gast in de watten wordt gelegd. Dit hoeft helemaal niet echt duur te zijn. Kijk maar eens on-line en je komt eetgelegenheden tegen waar je chique kunt dineren en toch tegen een schappelijke prijs.

Dineren vooraf een concertbezoek

Bent u van plan om een concert te bezoeken met een aantal goede vrienden dan is het misschien fijn om vooraf met z’n allen te gaan dineren. Het concertgebouw in Amsterdam biedt de mogelijkheid om in de “Spiegelzaal” vóór een concertoptreden te gaan dineren. Sfeervol en chique en er ontbreekt u als gast helemaal niets. Gemakkelijk te regelen door bij het on-line bestellen van de concertkaartjes meteen het diner bij te reserveren. Vanaf 18.00 uur bent u welkom waarna om 18.30 uur een heerlijk drie-gangen menu wordt geserveerd. Dit arrangement is voor iedereen betaalbaar en erg leuk om een keer mee te maken.

Uit eten in een restaurant
Het is altijd genieten om een nieuw restaurant te ontdekken waar je heerlijk kan eten.

Een aantal bijzondere eetlocaties

Amsterdam is op zich al een bruisende stad met gekke plekjes om je te vermaken. Ook uit eten gaan in een bijzondere restaurant is in deze stad is mogelijk.
Restaurant de Kas
Dit is een voorbeeld van apart uit dineren gaan. De Kas is een restaurant en kwekerij ineen. Deze kas stamt nog uit de twintiger jaren, en wat toendertijd de stadskas van Amsterdam. Nu omgetoverd tot een stijlvol, modern restaurant waar je elke dag culinair kunt komen eten met de verse groentes uit de kas. De kok maakt van de groentes een ware verrassing die je niet snel zult vergeten.
Het REM eiland
Het REM eiland stamt uit de jaren ´60 en is een kunstmatig aangelegd om de piratenzenders uit die tijd te faciliteren. In 1964 sloot het laatste radiostation zijn deuren en tegenwoordig is dit indrukwekkend bouwwerk dus omgetoverd tot een restaurant. Heerlijk om in de zomermaanden te gaan lunchen of dineren op het 22 meter hoge dakterras.
De culinaire werkplaats
Wil je echt culinair losgaan dan is ” De culinaire werkplaats” the place to be. Dineren in een designstudio of restaurant? Ontwerpers hebben hier echt hun fantasie losgelaten en laten de kunst hier duidelijk zien. Hele bijzondere en verrassende gerechten met thema’s als; zwart, bloemen, water of eerlijkheid laten je een geheel nieuwe manier van dineren ondergaan. Genieten van duurzame ingrediënten en een aparte ambiance zorgen voor een bijzondere avond uit in Amsterdam.
De Plantage
Een sprookjesachtige plek waar vroeger de kantoorgebouwen van Artis gevestigd waren. Nu is in dit monumentale pand. Vanuit een prachtige negentiende-eeuwse serre kijk je uit over de mooiste pleinen van de stad. En natuurlijk kun je hier heerlijk dineren, lunchen en een borrel drinken.
Kijk voor nog meer informatie over bijzonder dineren op de desbetreffende websites.
Wolfslaar
Wolfslaar is gevestigd in Breda. Het is het enige restaurant in Breda wat een Michelinster heeft. Hierdoor kan je genieten van een uitstekende lunch of diner van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Eigenlijk is het niet moeilijk: als u de voor- en nadelen naast elkaar legt, is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk. De voordelen van een cateraar die uw (avond) eten verzorgt ten opzichte van zelf koken als u een verjaardag heeft: het is niet moeilijk, dan kiest u voor de cateraar. Een goede cateraar heeft een zeer ruime keus. Vaak wordt de onderverdeling gemaakt in: vlees, vis of vegetarisch. Zo ook bij de Catering Hellevoetsluis, waar de meest heerlijke maaltijden worden samengesteld!   

Vlees

Maaltijden met vlees zijn vandaag de dag nog steeds het meest populair. Een buffet waarin vlees wordt geserveerd kan altijd op het genoegen van uw gasten rekenen. Van dit feit is http://www.cateraar-zuidholland.nl zich ook terdege bewust. Een menu waarin vlees wordt geserveerd zal daarom tot in lengte van dagen deel blijven uitmaken van de service die een goede cateraar kan bieden aan haar hongerige klanten.

Vis

Vis is vaak wat minder in trek dan vlees, maar er zijn altijd meer dan voldoende gasten aanwezig die de vis verkiezen boven het vlees. Even tussen ons: ik zou het wel weten, ik zou altijd voor vlees gaan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen zo denkt. Hoewel: een kibbeling of haring is eigenlijk best lekker, nu ik erover nadenk!

Vegetarisch

Er bestaat een (steeds grotere) doelgroep die het voor eens en altijd afgezworen heeft om vlees noch vis te eten. Die het niet over hun hart, en hun maag, kunnen krijgen om nog iets te eten van een ooit levend dier. Aan deze doelgroep moet dan ook worden gedacht als de catering door een erkende cateraar verzorgt wordt. Dit is voor een goede cateraar uiteraard geen probleem: er zijn voldoende heerlijke gerechten samen te stellen zonder de aanwezigheid van vlees en vis. Dat is nodig ook, want iedereen wil op een feestelijke gelegenheid natuurlijk kunnen eten wat hij of zij lekker vindt!

rosé wijn

Rosé

Rosé is de laatste jaren weer helemaal in, dit is niet vreemd aangezien rosé een heerlijk fris en fruitige wijn is die eigenlijk bij alles past. Rosé komt in verschillende smakentypen; zoet, halfdroog en droog. Vooral de droge variant is erg populair geworden, dit is mede dankzij de frisse smaak die de droge wijn behoudt. Verder zijn er nog verschillende mousserende varianten en zogenaamde ‘pétillants’. Bij dit type rosé is een hele kleine hoeveelheid koolzuur toegevoegd voor net dat beetje extra.

Rosé kopen

Wanneer je rosé kopen gaat, is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Als je dat nog niet weet zal je daar enig onderzoek in moeten doen en wat verschillende dingen moeten proberen. Wat mogelijk is, is dat je gewoon wat gaat proberen. Je koopt een aantal niet al te duren flessen rosé en gaat met vrienden of familie een gezellig wijnproef avondje houden. Wat ook een optie is, is dat je een wijnhandelaar om raad vraagt, hij zal je waarschijnlijk het beste kunnen bijstaan hierin en er zijn wijnspeciaalzaken waar je de rosé kan proeven zodat je meteen een goed beeld van de rosé krijgt.

Rosé wijn
Een rosé wijn wordt voornamelijk gekocht in de zomerse maanden. De wijn kenmerkt zich door zijn frisse smaak.

Frankrijk is de grootste producent van rosé en daar zal je kwalitatief de beste wijnen van tegenkomen, zeker de regio Provence. Kenners vinden rose’s uit deze regio het allerbeste. Rosé’s zijn op hun best als ze ongeveer 1 a 2 jaar na botteling worden gedronken. Dit geldt absoluut niet voor alle rose’s maar voor de meeste wel. In Italië is de regio Toscane het meest populair voor rose’s.

Een rosé kopen bij wijnservice.nl van een land uit de ‘nieuwe wereld’ is ook een goed idee en van van goede kwaliteit. Landen zoals Zuid-Afrika, Amerika of Duitseland doen het tegenwoordig goed op de wijnmarkt. De prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan landen als Frankrijk of Italië en wat betreft kwaliteit gaan ze tegenwoordig gelijk op met de traditionele wijn landen.

Breda staat met name bekend om de gezellige binnenstad met de vele verrassende winkeltjes. Behalve een dagje shoppen zijn er echter ook nog een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De Onze-Lieve-Vrouwe kerk, gebouwd in de vijftiende eeuw, is niet alleen van buiten heel erg mooi maar ook binnen fraai gedecoreerd. In de kerk liggen tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. Het kasteel van Breda met de prachtige slotgracht heeft een nauwe band met de leden van het huis Oranje-Nassau. Daarnaast is park Valkenberg en het daarbij gelegen Begijnhof in ieder geval een wandeling waard. Wie cultuur wil snuiven, kan terecht in het Breda’s museum, ook als het niet regenachtig is.

 

Bourgondische stad

 

Als bourgondische stad kan Breda bogen op een groot aantal restaurants met een even grote diversiteit in de keukens. De meeste restaurants zijn te vinden in het oude centrum dichtbij het winkelcentrum en de Onze-Lieve-Vrouw kerk. Aan de Grote Markt zitten diverse gezellige gelegenheden met grote terrassen. Ook in de andere delen van de stad, met name het Ginneken en de nieuwe haven, is er een groot aanbod aan restaurants van diverse pluimage. Waar uw smaak ook naar uit gaat: Hollands, fusion, Italiaans, Japans, Chinees of Frans, wanneer u uit eten gaat in Breda zal dit geen probleem vormen. Bijvoorbeeld bij Bouvigne paradijs!

 

Uit eten in Breda

 

De bekendste naam in de Bredase horeca is het Wolfslaar, bekroond met een Michelinster. Binnen heerst echter een ontspannen, informele sfeer. Andere bekende namen zijn Salon de Provence, Dickens & Jones en de Corenmarkt. Bent u met het kroost op stap, dan heeft Parc Breda iedere zaterdag en zondag een kinderspeelruimte beschikbaar. Wie zich wil laten verrassen hoeft alleen maar door het oude centrum te lopen om het restaurant te kiezen dat het beste bij hem of haar past. Vergeet niet tijdig te reserveren, de burgers van Breda houden er zelf ook van regelmatig buiten de deur te gaan eten. Uit eten in Breda is immers een feest waar iedereen bij wil zijn!