Tips

plaagdierbeheersingsplan

Voor restauranteigenaren is het een nachtmerrie: ongedierte in de keuken en zelfs in de gastenzaal. De gevolgen zijn echt niet mis! Maar wat kun je als eigenaar doen tegen een plaag? Je hebt het immers al zo druk met vele andere zaken. Vraag een ongedierte-expert om een plaagdierbeheersingsplan op te stellen! 

Wat is een plaagdierbeheersingsplan?

Een plaagdierbeheersingsplan is een actieplan tegen ongedierte. De ongedierte-expert voert eerst een inspectie uit in je restaurant. Komt hij pijnpunten tegen, dan kan hij een plan opstellen om ongedierte in je restaurant tegen te gaan. Hij bespreekt dan de volgende zaken met je:

  1. De manieren waarop het ongedierte bestreden kan worden
  2. De manieren waarop het ongedierte voorkomen kan worden
  3. Het aantal uit te voeren periodieke inspecties

Het gaat hier feitelijk om een langetermijnplan. Je spreekt dan af met de expert hoe vaak hij mag langskomen voor een controle op ongedierte. Treft hij iets verdachts aan, dan kan hij meteen actie ondernemen. Op deze manier ben je eventuele plagen steeds een stap voor!

Hoe pakt de ongediertebestrijder de beestjes in mijn restaurant aan?

Dit hangt af van het soort ongedierte. Zo mogen er in het geval van vliegen geen elektrische vliegenlampen worden gebruikt, want de vliegen kunnen boven de werkplekken uiteenspatten. Er mag ook niet zomaar met gif gespoten worden, want er wordt immers voedsel bereid in jouw restaurant. Insecten op je bord? Tegenwoordig is dat een trend, ook al hadden je klanten er een andere voorstelling bij…

Hoe voorkomt de ongediertebestrijder ongedierte in mijn restaurant?

  • – Hij legt uit hoe je de hygiëne in je bedrijf kunt bevorderen.
  • – Hij plaatst vallen op tactische en/of kwetsbare plekken.
  • – Hij kijkt naar de bouwkundige staat. Kan het ongedierte door allerlei gaten en kieren naar binnen komen? Deze moeten dan gedicht worden en die taak kan hij ook op zich nemen.

Jouw restaurant is het toonbeeld van gastvrijheid en dat wil je graag zo houden. Daarom zal de ongediertebestrijder zo discreet mogelijk te werk gaan. Jouw klanten en personeel zullen zo min mogelijk hinder van zijn werkzaamheden ondervinden!

Is een plaagdierbeheersingsplan geschikt voor elk restaurant?

Jazeker, want het betreft hier immers een plan op maat. Het maakt daarbij niet uit wat voor restaurant je beheert. Alle acties en gegevens worden bovendien bijgehouden in een dossier. Zo kun je bij inspecties van, bijvoorbeeld, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit altijd aantonen wat je hebt gedaan om het ongedierte in je restaurant tegen te gaan.

ongediertebestrijder
ongediertebestrijder inschakelen

Ik heb nog geen plaagdierbeheersingsplan. Hoe voorkom ik intussen ongedierte?

  1. Bewaar afval in een goed af te sluiten container.
  2. Voer het afval zo snel mogelijk af, zeker in de zomer.
  3. Maak de keuken iedere dag schoon.
  4. Berg voedselproducten goed op. Reinig producten goed voor je gaat koken! 
  5. Controleer je producten altijd op houdbaarheid.
  6. Laat geen (huis-)dieren toe in de keuken of gastenzaal.
  7. Pas heel erg op met doe-het-zelfmiddelen. Ga niet zomaar met gif strooien!

Heb jij hulp nodig bij ongedierte in je restaurant? Ga naar Beestjes Kwijt!

Zelf ongedierte bestrijden of voorkomen in je restaurant kan zowel lastig als tijdrovend zijn. Op Beestjeskwijt.nl vind je gelukkig meteen een ongediertebestrijder die in jouw buurt werkzaam is. Toets je woonplaats of postcode in en je ziet meteen zijn telefoonnummer. Er staat ook een contactformulier. Bel of mail jouw lokale expert voor een afspraak en je restaurant wordt voortaan goed beschermd tegen ongedierte!

 

Lekker eten doe je met de lekkerste menu's
Wanneer er mensen langskomen om te dineren, is het belangrijk dat je een goed menu samenstelt. Dit lijkt in eerste instantie simpel, maar bij het samenstellen van een menu komen meer zaken kijken dan dat je denkt. Zo moet je denken aan de volgorde va gerechten, de portiegrootte, seizoen en ga zo maar door. Daarom zal hier een korte uitleg gegeven worden over wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van een menu.

Wie komen er eten?

Wanneer je een menu samenstelt, is het belangrijk om rekening te houden met de personen die komen eten. Zo zul je een ander menu hebben wanneer er veel kinderen mee eten dan wanneer je een etentje hebt met je schoonouders. Daarnaast moet je rekening houden met de hoeveelheid personen die komen eten. Wanneer je een uitgebreid menu maakt voor een grote groep, zul je tijdens het diner merken dat je het nogal druk hebt. Daarom kun je voor een grote groep beter een simpel menu maken die je zelf gemakkelijk in grote hoeveelheden kunt maken. Vanzelfsprekend moet je ook rekening houden met eventuele vegetariërs, veganisten en mensen met allergieën.

Wat gaan we eten?

Bij het samenstellen van het seizoen bepaal je voornamelijk wat je gaat eten. Hierbij zijn er enkele punten waarop je moet letten. Soms hangt een diner vast aan een speciale gelegenheid, zoals een bruiloft, een verjaardag of kerstmis. Daarnaast moet je rekening houden met het seizoen: serveer wintergerechten in de winter en zomergerechten in de zomer. Bovendien moet je rekening houden met de porties zelf. Houdt de portiegrootte van de verschillende gerechten in verhouding, hierdoor weet je zeker dat je gasten al je gerechten op kunnen eten zonder na het eerst gerecht al vol te zitten.

Zalm is een lekker gerecht

Hoe gaat het eruit zien?

Om je diner een echt succes te maken, moet je ook rekening houden met de opmaak van je gerechten. Serveer gerechten die veel kleuren bevatten en garneer eventueel met kleurrijke eetbare bloemen of kruiden. Daarnaast moet moet je denken aan de geur van gerechten. Zorg dat een geur niet te overheersend is, dit kan een gerecht minder lekker laten smaken. Blijf ook genoeg variëren met ingrediënten, zodat een etentje niet te saai wordt. Je kunt wel één ingrediënt gebruiken die in alle gerechten voorkomt (dit geeft een etentje zelfs een speciale twist), maar vier of vijf ingrediënten die telkens voorkomen worden storend voor de gasten.

Een prachtige cateringservice levert kwaliteit
Een cateringservice kan alle diensten en producten bieden die je nodig hebt voor een succesvol evenement, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Het is niet nodig om te stressen over bijvoorbeeld stoel- en tafelverhuur of decoraties. Veel cateraars zullen dit allemaal voor je regelen.

Plannen wat er op het menu komt

Het plannen van een menu dat aantrekkelijk is voor de gasten kan best lastig zijn. Als het gaat om deze planning, hebben cateringservices de ervaring om bepaalde gerechten samen te stellen die zeker in de smaak vallen! Ze kunnen ook goed rekening houden met speciale menu-aanvragen, zoals veganistische, glutenvrije of verschillende culturele maaltijden.

Evenement personeel

Een cateringservice verwijdert de ‘zorgtaak’ van de gasten, zodat je optimaal van het evenement kunt genieten. Ze kunnen in de meeste gevallen bedienend personeel, ontvangend personeel en zelfs mensen bieden die jassen aannemen. Dit zorgt ervoor dat het evenement probleemloos verloopt en (heel belangrijk) zonder stress. Je kunt jezelf bezig houden met waar het evenement voor is bedoeld.

Restaurants leveren vaak cateringservices

Opstellen en opruimen

De juiste opstelling kiezen kan een grote klus zijn en veel tijd in beslag nemen. Niet alleen bereidt een cateringservice je eten voor, maar ze zullen ook de rest voor je regelen. Als de zorg voor de opstelling uit handen genomen is, kun je jezelf richten op de andere details van het evenement. Wat het opruimen betreft; als het evenement voorbij is, is het opruimen waarschijnlijk het laatste waar je jezelf mee bezig wilt houden. Veel cateraars zullen dit ook voor je regelen.

Veiligheid

Het bereiden van eten voor een evenement, ongeacht de grootte, vereist kennis van gezondheids- en hygiënevoorschriften. Een professionele cateringservice is verplicht om te voldoen aan de vereisten voor hygiëne en veiligheid. Je kunt er zeker van zijn dat de gasten niet alleen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen, maar ook een veilige maaltijd!

Een restaurant is een eetgelegenheid waar mensen tegen betaling kunnen eten. Restaurants zijn eind 18e eeuw ontstaan in Parijs en zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Op elke hoek van de straat is er wel een eetgelegenheid. Deze variëren van een eenvoudige bistro tot de gastronomische restaurants, van Sushi bars tot grill restaurants. Ook Food trucks winnen aan populariteit. Wil je iets chics en stijlvol voor een bepaalde gelegenheid? Een food truck kan ter plaatse komen. Van een evolutie gesproken! Keuzemogelijkheden genoeg dus om lekker te gaan eten.

Moeilijke keuze

Op restaurant gaan is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel soorten en mogelijkheden dat het vaak moeilijk kiezen is. Om ons hierbij een bepaalde richtlijn te geven, zijn er onder andere twee zeer bekende restaurantgidsen waar we een beroep op kunnen doen. In deze gidsen zijn de kwaliteit van restaurants samengebundeld in een boek. De bekendste is de Michelin gids. Deze kent sterren toe als teken van kwaliteit. Daartegenover staat de Gault Millau gids. Hier worden de beoordelingen gegeven op basis van koksmutsen. Deze laatste rijkt jaarlijks ook verschillende prijzen uit.

Broodje gezond

Tegenwoordig is er ook heel veel te doen omtrent gezond eten. Op restaurant is het altijd moeilijker om gezonde keuzes te maken dan thuis. Je komt oog in oog te staan met veel verschillende verleidingen. Restaurants verschillen enorm in hun aanbod, bij de fastfood ketens is het moeilijker om een gezonde maaltijd te verorberen. Het is helemaal niet erg om af en toe eens te zondigen, integendeel. Echter als je op regelmatige basis uit eten gaat, is het aangeraden om dan toch gezondere keuzes te maken en bewust te kiezen van de kaart.

restaurant
Bij een restaurant kan je genieten van diverse maaltijden.

Rookverbod

Naast de gezonde voeding is er ook al heel wat te doen geweest over het rookverbod in eetgelegenheden. Waar vroeger zonder beperkingen overal mocht gerookt worden, zijn er nu strengere regels vastgelegd. Ook op restaurants is het rookverbod in voege. Sinds 1 januari 2007 geldt een volledig rookverbod in België voor alle restaurants. Roken is enkel nog toegelaten in een apart zaaltje waar geen eten geserveerd wordt. In Nederland geldt het rookverbod voor de horeca sinds 1 juli 2008.

Digitale wereld

Eén van de grootste uitdagingen binnen de wereld van de restaurants is de digitalisering. De traditionele generatie moeten we achterwege laten. Deze verandering is een must. De klanten hun koopgedrag is gewijzigd en de restaurants moeten zich ook aanpassen aan de behoeften van de consument. Denken we nog maar aan de online reserveringen die heel populair worden. Ook in de horeca wereld moeten ze mee blijven gaan met de vooruitgang. Maar tenslotte het aller belangrijkste als je op restaurant gaan. Geniet van je eten en het totaalpakket!!

uiteten

Heb je je eigen zaak in de horeca, vergeet dan geen witte kassasysteem aan te kopen!
Heb je een eigen zaak in de horeca, dan weet je vast ook wel dat dit een hoop kosten met zich meebrengt. Enerzijds heb je de ruimte die je huurt of aankoopt die je veel geld kost, anderzijds heb je ook de tafels, de stoelen, eventueel de keuken die je aankoopt. Maar wat je zeker ook niet mag vergeten de dag van vandaag, is een speciale kassasysteem hiervoor kopen. Dit is de dag van vandaag heel belangrijk volgens de wet, want er wordt zeer streng op gecontroleerd in de horeca!

Waarom is deze kassa zo belangrijk nu?
Nu spreken ze in de wet over een witte kassa. Dit is gemaakt om zwartwerk tegen te gaan. In het verleden is er immers heel wat zwart gewerkt in de horeca, dit was dan ook de plaats waar dit makkelijk kon. Nu wordt dit tegengegaan door de witte kassa. Je bent als persoon in de horeca nu verplicht om zo’n kassasysteem in huis te hebben. Er komen meer en meer controles door de inspectie hierop. Betrappen ze je erop dat je nog steeds zo geen kassa hebt in je zaak (en dus dat er mogelijks nog sprake is van zwartwerk), dan kunnen ze je een waarschuwing geven om dit nog in orde te brengen tegen een volgende keer. Maar ook kunnen ze nog verder gaan, ze kunnen je ook een boete geven om deze reden.

Voordelen en nadelen van deze kassastysteem te kopen
Wanneer je een kassasysteem kopen gaat, dan ben je in orde voor de inspectie. Dit betekent dat je werknemers ook verzekerd zijn wanneer er zich een ongeval zou voordoen. Het is dus ook in belang van je werknemers. Bovendien vermijd je op deze manier ook eventuele boetes van de inspectiediensten.

Het grote nadeel hiervan is de inkomstenverliezen van zowel de werkgever als voor de werknemer, omdat de werknemer nu officieel wordt ingeschreven en dus ook wordt belast.

Indien u dus een eigen horecazaak heeft, maar nog geen nieuw kassasysteem heeft, kan u dit beter zo snel mogelijk in orde brengen, ook al brengt het vooral op vlak van inkomsten nadelen met zich mee. Het is enerzijds in het belang van je inkomsten op langere termijn: geen boetes omdat je deze kassa nog niet hebt en anderzijds ook in het belang van je werknemers in verband met verzekeringen. Laat je hierbij dus zeer goed inlichten vooraf door specialisten in verband met de kostprijs van het toestel, de werking hiervan en dergelijke.

NJ Cook 4 You maakt van iedere gelegenheid een bijzonder event. NJ Cook 4 You is actief als top cateraar in Den Haag en biedt vanuit hier eveneens regionale diensten, zoals in Wassenaar en Delft.

Van picknick tot gala diner

NJ Cook 4 You onderscheid zich op meerdere wijze van de “gewone cateraar”. Waar zit het geheim ‘m precies in?

Chefkok Niels stelt alle gerechten samen, stuurt en leidt alles in gestroomlijnde banen.

Zeer divers aanbod: van laid back picknick-verrassingen (om je vingers bij af te likken), tot hoogwaardige gala-diner performances en letterlijk alles wat zich hier tussenin bevindt, zoals barbecues, aan huis catering, ‘feesten en partijen’ catering. Kortom: alles wat de klant wenst en zoekt op gebied van catering is te vinden bij NJ Cook 4 You.

Diversiteit aan gerechten: hippe fingerfoods, barbecue catering, haute cuisine, wereld gerechten, lokale gerechten, duurzaam en vers, altijd culinair, spitsvondig, verrassend.

Ondersteuning nodig? NJ Cook 4 You verzorgt naar wens een chique, mooi tafelopmaak naar etiquette.

Horeca aankleding: U kunt ervoor kiezen om uw catering uit te breiden met tafels, stoelen en bestek, bedienend personeel, horeca apparatuur en overige toepassingen.

Meer weten? Bezoek de website van NJ Cook 4 You

In Nederland drinken we gemiddeld zo’n 2,4 kopjes koffie per persoon per dag. Hiermee zij wij de nummer 1 koffiedrinkers van de hele wereld. Tegenwoordig heb je tal van keus wat betreft een bakje koffie. Zo kun je kiezen uit cappuccino, koffie verkeerd, latte macchiato of een espresso. De meeste mensen stappen daarom ook over van bijvoorbeeld een normale koffiezetapparaat naar een espressomachine. De keuze is reuze, dus welke kies je uiteindelijk? Je leest het in dit blog!

Siemens

Siemens is al jaren de deskundige op het gebied van het maken van koffie. De koffiezetapparaten van Siemens geven een bakje koffie daarom ook een ware belevenis. Siemens beschikt over espressomachines met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De apparaten hebben vele functies en zijn dan ook erg veelzijdig. De apparaten van Siemens zorgen voor het ultieme koffiegenot.

Melitta

De Melitta espressomachines kun je geheel naar eigen voorkeuren instellen. Deze automaten kunnen onderscheid maken tussen twee verschillende soorten bonen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de ochtend een kopje met zwaardere koffiebonen te nemen en in de middag eentje met wat mildere. Daarnaast kun je ook zelf kiezen op wat voor temperatuur je de koffie wilt, hoeveel melk, suiker en ga maar door. Met een Melitta in huis voel jij je een echte barista.

De’Longhi

Ervaar de authentieke Italiaanse smaakbeleving van koffie met een De’Longhi. Dit apparaat staat bekend om haar duurzaamheid, kwaliteit en bijzondere smaakbelevenis. Het is ook niet zo gek dat dit merk wereldwijd zeer gewaardeerd wordt. Van cappuccino tot espresso, het kan allemaal met de De’Longhi. Je kunt zelf instellen hoeveel melk of suiker je in je bakje wilt. Creëer je persoonlijke (Italiaans) bakje koffie met dit apparaat.

Jura

De Jura espressomachines zijn echte eyecatchers. Niet alleen zien ze er prachtig uit, maar ze staan ook bekend om de lange levensduur en duurzaamheid. De machines zijn erg simpel te bedienen: met slechts één druk op de knop heb jij al het perfecte bakje koffie.

Gaggia

Bij Gaggia denken de meeste mensen aan enorme luxe. Dat is ook wel zo, maar vergeet niet dat iedereen een barista is met een espressomachine van Gaggia. De expertise die je nodig hebt bij het maken van hét perfecte kopje koffie is samengebracht in de geweldige machines van Gaggia. De naam Gaggia staat niet voor niets vrijwel synoniem voor espresso. Gaggia is een Italiaans merk en bij het maken van een bakje koffie, cappuccino of latte macchiato, ervaar je de echte Italiaanse koffiebeleving gewoon vanuit huis.

Ben je benieuwd naar de verschillende espressomachines? Kaldi is je kortste weg naar het perfecte kopje koffie. Met al 16 jaar ervaring en zelfs 3 vestigingen in China is het bedrijf één van de grootste aanbieders op het gebied van kwaliteitskoffie en -thee. Bezoek eens de webshop voor de verschillende mogelijkheden, of ga langs in één van de 28 vestigingen.

Op zijn tijd lekker uit eten gaan is echt van deze tijd. Alles wordt tegenwoordig gevierd met een etentje. Verjaardagen en jubilea vier je in een restaurant. Met vrienden gaan dineren in een gerenommeerd restaurant is echter ook een keertje top om te doen. Je gaat dan niet naar de MacDonalds of de wok maar kiest een restaurant waar je ook echt het gevoel hebt dat je als gast in de watten wordt gelegd. Dit hoeft helemaal niet echt duur te zijn. Kijk maar eens on-line en je komt eetgelegenheden tegen waar je chique kunt dineren en toch tegen een schappelijke prijs.

Dineren vooraf een concertbezoek

Bent u van plan om een concert te bezoeken met een aantal goede vrienden dan is het misschien fijn om vooraf met z’n allen te gaan dineren. Het concertgebouw in Amsterdam biedt de mogelijkheid om in de “Spiegelzaal” vóór een concertoptreden te gaan dineren. Sfeervol en chique en er ontbreekt u als gast helemaal niets. Gemakkelijk te regelen door bij het on-line bestellen van de concertkaartjes meteen het diner bij te reserveren. Vanaf 18.00 uur bent u welkom waarna om 18.30 uur een heerlijk drie-gangen menu wordt geserveerd. Dit arrangement is voor iedereen betaalbaar en erg leuk om een keer mee te maken.

Uit eten in een restaurant
Het is altijd genieten om een nieuw restaurant te ontdekken waar je heerlijk kan eten.

Een aantal bijzondere eetlocaties

Amsterdam is op zich al een bruisende stad met gekke plekjes om je te vermaken. Ook uit eten gaan in een bijzondere restaurant is in deze stad is mogelijk.
Restaurant de Kas
Dit is een voorbeeld van apart uit dineren gaan. De Kas is een restaurant en kwekerij ineen. Deze kas stamt nog uit de twintiger jaren, en wat toendertijd de stadskas van Amsterdam. Nu omgetoverd tot een stijlvol, modern restaurant waar je elke dag culinair kunt komen eten met de verse groentes uit de kas. De kok maakt van de groentes een ware verrassing die je niet snel zult vergeten.
Het REM eiland
Het REM eiland stamt uit de jaren ´60 en is een kunstmatig aangelegd om de piratenzenders uit die tijd te faciliteren. In 1964 sloot het laatste radiostation zijn deuren en tegenwoordig is dit indrukwekkend bouwwerk dus omgetoverd tot een restaurant. Heerlijk om in de zomermaanden te gaan lunchen of dineren op het 22 meter hoge dakterras.
De culinaire werkplaats
Wil je echt culinair losgaan dan is ” De culinaire werkplaats” the place to be. Dineren in een designstudio of restaurant? Ontwerpers hebben hier echt hun fantasie losgelaten en laten de kunst hier duidelijk zien. Hele bijzondere en verrassende gerechten met thema’s als; zwart, bloemen, water of eerlijkheid laten je een geheel nieuwe manier van dineren ondergaan. Genieten van duurzame ingrediënten en een aparte ambiance zorgen voor een bijzondere avond uit in Amsterdam.
De Plantage
Een sprookjesachtige plek waar vroeger de kantoorgebouwen van Artis gevestigd waren. Nu is in dit monumentale pand. Vanuit een prachtige negentiende-eeuwse serre kijk je uit over de mooiste pleinen van de stad. En natuurlijk kun je hier heerlijk dineren, lunchen en een borrel drinken.
Kijk voor nog meer informatie over bijzonder dineren op de desbetreffende websites.
Wolfslaar
Wolfslaar is gevestigd in Breda. Het is het enige restaurant in Breda wat een Michelinster heeft. Hierdoor kan je genieten van een uitstekende lunch of diner van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Eigenlijk is het niet moeilijk: als u de voor- en nadelen naast elkaar legt, is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk. De voordelen van een cateraar die uw (avond) eten verzorgt ten opzichte van zelf koken als u een verjaardag heeft: het is niet moeilijk, dan kiest u voor de cateraar. Een goede cateraar heeft een zeer ruime keus. Vaak wordt de onderverdeling gemaakt in: vlees, vis of vegetarisch. Zo ook bij de Catering Hellevoetsluis, waar de meest heerlijke maaltijden worden samengesteld!   

Vlees

Maaltijden met vlees zijn vandaag de dag nog steeds het meest populair. Een buffet waarin vlees wordt geserveerd kan altijd op het genoegen van uw gasten rekenen. Van dit feit is http://www.cateraar-zuidholland.nl zich ook terdege bewust. Een menu waarin vlees wordt geserveerd zal daarom tot in lengte van dagen deel blijven uitmaken van de service die een goede cateraar kan bieden aan haar hongerige klanten.

Vis

Vis is vaak wat minder in trek dan vlees, maar er zijn altijd meer dan voldoende gasten aanwezig die de vis verkiezen boven het vlees. Even tussen ons: ik zou het wel weten, ik zou altijd voor vlees gaan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen zo denkt. Hoewel: een kibbeling of haring is eigenlijk best lekker, nu ik erover nadenk!

Vegetarisch

Er bestaat een (steeds grotere) doelgroep die het voor eens en altijd afgezworen heeft om vlees noch vis te eten. Die het niet over hun hart, en hun maag, kunnen krijgen om nog iets te eten van een ooit levend dier. Aan deze doelgroep moet dan ook worden gedacht als de catering door een erkende cateraar verzorgt wordt. Dit is voor een goede cateraar uiteraard geen probleem: er zijn voldoende heerlijke gerechten samen te stellen zonder de aanwezigheid van vlees en vis. Dat is nodig ook, want iedereen wil op een feestelijke gelegenheid natuurlijk kunnen eten wat hij of zij lekker vindt!

rosé wijn

Rosé

Rosé is de laatste jaren weer helemaal in, dit is niet vreemd aangezien rosé een heerlijk fris en fruitige wijn is die eigenlijk bij alles past. Rosé komt in verschillende smakentypen; zoet, halfdroog en droog. Vooral de droge variant is erg populair geworden, dit is mede dankzij de frisse smaak die de droge wijn behoudt. Verder zijn er nog verschillende mousserende varianten en zogenaamde ‘pétillants’. Bij dit type rosé is een hele kleine hoeveelheid koolzuur toegevoegd voor net dat beetje extra.

Rosé kopen

Wanneer je rosé kopen gaat, is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Als je dat nog niet weet zal je daar enig onderzoek in moeten doen en wat verschillende dingen moeten proberen. Wat mogelijk is, is dat je gewoon wat gaat proberen. Je koopt een aantal niet al te duren flessen rosé en gaat met vrienden of familie een gezellig wijnproef avondje houden. Wat ook een optie is, is dat je een wijnhandelaar om raad vraagt, hij zal je waarschijnlijk het beste kunnen bijstaan hierin en er zijn wijnspeciaalzaken waar je de rosé kan proeven zodat je meteen een goed beeld van de rosé krijgt.

Rosé wijn
Een rosé wijn wordt voornamelijk gekocht in de zomerse maanden. De wijn kenmerkt zich door zijn frisse smaak.

Frankrijk is de grootste producent van rosé en daar zal je kwalitatief de beste wijnen van tegenkomen, zeker de regio Provence. Kenners vinden rose’s uit deze regio het allerbeste. Rosé’s zijn op hun best als ze ongeveer 1 a 2 jaar na botteling worden gedronken. Dit geldt absoluut niet voor alle rose’s maar voor de meeste wel. In Italië is de regio Toscane het meest populair voor rose’s.

Een rosé kopen bij wijnservice.nl van een land uit de ‘nieuwe wereld’ is ook een goed idee en van van goede kwaliteit. Landen zoals Zuid-Afrika, Amerika of Duitseland doen het tegenwoordig goed op de wijnmarkt. De prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan landen als Frankrijk of Italië en wat betreft kwaliteit gaan ze tegenwoordig gelijk op met de traditionele wijn landen.