Dagelijks vinden er veel vergaderingen plaats. Helaas suggereren schattingen dat zo ongeveer de helft van de tijd die werknemers in zakelijke besprekingen doorbrengen verspild is. Dagdromen, niet-gerelateerd werk doen en klagen zijn allemaal gangbare dingen die vergaderingen minder productief maken dan ze zouden moeten zijn. De tijdverspilling bij zakelijke bijeenkomsten kosten jaarlijks erg veel geld. Het feit dat veel vergaderingen niet zo nuttig zijn als dat ze zouden moeten zijn, betekent niet dat de vergadering die jij gaat plannen ook zo moet zijn. In plaats van jezelf zorgen te maken dat mensen met andere dingen bezig zijn, kan je een zakelijke bespreking plannen die de aandacht en interesse van alle aanwezigen zal wekken.

Een zakelijke bespreking houden in een restaurant

Een restaurant is een geweldige plaats voor een zakelijke bijeenkomst. Een zorgvuldig gekozen restaurant met de ruimte en de mogelijkheid om vergaderingen te organiseren is een uitstekende plek voor vergaderingen met klanten en personeel. Er zijn wel zaken om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat het succesvol verloopt.

Beperk je lijst met restaurants

Als u wat onderzoek doet, zal je snel ontdekken dat er genoeg goede restaurants zijn waar je zakelijke bijeenkomsten kunt houden. De sleutel is om je lijst te beperken tot full-service eetgelegenheden en restaurants met all-in buffetten uit je lijst te verwijderen. Wanneer er een all-in buffet beschikbaar is, zullen de aanwezigen van jouw vergadering continu de verleiding hebben om hun borden tijdens de vergadering bij te vullen.

Zakelijke bijeenkomst
Een diner of lunch kan de productiviteit van een zakelijke bespreking verhogen

De mogelijkheden op locatie

De mogelijkheden die de locatie waar jouw zakelijke bespreking zal plaatsvinden te bieden heeft, zal het uiteindelijke succes van je vergadering beïnvloeden. De meeste restaurants zijn lawaaierig en vol afleiding. Als een eetcafé een speciale af te huren ruimte heeft en jouw groep meer dan één tafel zal bezetten, is het verstandig om van die ruimte gebruik te maken. Dit is ook ideaal in verband met privacy.

De uitvoering

Wat het uitvoeren van een zakelijke bijeenkomst betreft, is het houden van zakelijke besprekingen in restaurants eigenlijk niet veel anders dan op kantoor. Je moet je agenda van tevoren voorbereiden en ervoor zorgen dat alle apparatuur die je nodig hebt om je vergadering te starten aanwezig is en werkt. Net zoals je zou doen bij een interne vergadering, zal je als eerste aanwezig moeten zijn en jezelf voldoende tijd geven om ervoor te zorgen dat je alles bij de hand hebt om jouw vergadering tot een succes te maken!