Wie vindt het nu niet heerlijk om af en toe een avondje niet te koken, maar in plaats daarvan te gaan eten buiten de deur? Uit eten gaan is zalig, maar kan helaas niet al te vaak, want budgetvriendelijk is het meestal niet. In dit artikel vindt je een paar tips om voordelig te uit eten, zonder teveel te betalen.

Geen voorgerecht

Als we thuis koken, maken we meestal geen voorrecht; we gaan meteen door naar het hoofdgerecht. Probeer dit een restaurant ook te doen; kies bijvoorbeeld voor een mandje stokbrood met kruidenboter. Heel lekker en een stuk voordeliger.

voordelig uit eten
Hoe kan ik voordelig uit eten gaan?

Zuinig met drank

Bij uiteten hoort natuurlijk het nuttigen van een drankje. Maar als je voordelig wil uit eten, kun je naast je favoriete drankje beter ook een kan water bestellen. Deze is meestal gratis of minder duur en het helpt je de ergste dorst te lessen.

Het vervoer

Natuurlijk wil je zo netjes mogelijk bij het restaurant aankomen, en dus is het aanlokkelijk om de auto te nemen. Maar denk eens aan de benzine- en parkeerkosten; die zijn over het algemeen vrij hoog. Is het niet veel beter om met het openbaar vervoer of de fiets te gaan, zodat je deze kosten bespaard en zo misschien niet zoveel hoeft in te korten op de restaurantkosten?

Kortingen

Tegenwoordig zijn er een hoop websites te vinden die kortingsbonnen op restaurants verkopen. Soms worden er dinerdeals aangeboden voor goedkope bedragen, waardoor je met twee man van een driegangendiner kunt genieten voor nog minder dan 40 euro.

Eigenlijk is het dus helemaal niet moeilijk om voordelig te uit eten. Je moet alert zijn op aanbiedingen en proberen niet meer te eten of te drinken dan je thuis doet. Op deze manier kun je nog meer genieten van een avondje uit eten.