Als student heb je veel te doen, maar helaas ook weinig te makken. Een snelle ongezonde hap is daarom makkelijk en goedkoop, dus waarom zou je daar je geld aan uit geven. Toch zijn er veel maaltijden voor studenten die zowel gezond, als goedkoop zijn en tevens makkelijk en snel te bereiden zijn.

Slim koken en geld overhouden

In een studentenhuis waar studenten om de beurt voor elkaar koken kan geld schelen. Je hoeft maar één of twee keer in de week een maaltijd voor het huis klaar te maken en wie slim is maakt een grote pan, waar iedereen van kan smullen. Chili con carne is een maaltijd, wat én gezond én budgetvriendelijk is. Je bent nog geen €12-, kwijt en het is nog eens hartstikke lekker! Andere grote pan maaltijden die je goedkoop met de groep kunt eten zijn:
– Nasi
– Curry gerechten
– Spaghetti/ macaroni
– Bonenschotels
– Soepgerechten
Budgetvriendelijk en grote pan gerechten koken wordt steeds populairder onder de studenten die maaltijden voor hun (mede)studenten klaarmaken.

studenten maaltijd
Wat zijn de beste maaltijden voor studenten?

Grote porties kun je invriezen

Het is handig om een keer in de week de grote boodschappen te doen, dan iedere dag. Alles wat je overhoudt kun je invriezen, inblikken of de volgende dag opwarmen. Maak grote porties van de maaltijd die je die avond eet, zodat je in krappe tijden (eind van de maand), altijd eten hebt. Vaak ben je met gezond en gevarieerd eten goedkoper uit, dan de ongezonde maaltijden van fastfoodketens. Voor de prijs van een hamburgermenu met fris, heb je in de supermarkt of op de markt verse groenten, rijst/ pasta/ aardappels en vlees.

Eten met korting

Met een studentenpas profiteer je van veel kortingen, maar wist je dat je ook korting kunt krijgen in restaurants? Steeds meer restaurants hanteren een prijs niet boven de €10-, waar studenten gezond kunnen eten. Check bij jou in de buurt waar deze restaurants zitten!