Online eten bestellen, voor veel mensen is het intussen letterlijk dagelijkse kost. Door de grote vraag ernaar is het aanbod gestegen en de prijzen gezakt. Vooral in steden zijn de fietskoeriers tegenwoordig al vanaf ‘s middags druk in de weer en dankzij de verbeterde warmhoud-technieken krijgt niemand meer een koude pizza of curry voorgeschoteld. Hier sommen we de voordelen van online eten bestellen op.

Meer tijd over voor jezelf

Online eten bestellen levert je zeeën van tijd op. Niet iedereen is bovendien een topkok. Dingen waar je niet goed in bent, kun je soms beter aan anderen overlaten – waarom zou koken daar niet onder vallen? Het scheelt boodschappen doen, recepten opzoeken, het koken zelf, afwas en een hoop nadenken: wat moet je vandaag weer eens op tafel toveren? Voor velen levert dat stress op.

online eten bestellen
Wat zijn de voordelen van online eten bestellen?

Gevarieerd aanbod

Het aanbod is anno 2020 uitermate gevarieerd: was de pizza ooit het enige dat je kon bestellen, nu is het moeilijk om een gerecht te verzinnen dat je níet met een paar drukken op je telefoon op tafel zet. De apps zijn voorzien van alle gemakken; je hoeft maar in te tikken waar je trek in hebt en een half uurtje later is het smullen geblazen. Thais, Chinees, Hollands, Italiaans, tapas, broodjes voor de lunch, Indiaas, Arabisch of die goeie ouwe patat met frikandel: alles wordt thuisbezorgd.

De concurrentie drukt de prijzen

Door dit grote aanbod – en de stijgende vraag – worden de prijzen van online eten bestellen gedrukt. Je betaalt allang geen twaalf euro meer voor een pizza; eerder een derde van die prijs. Om daarmee te concurreren, zakken ook bij aanbieders van andersoortig voedsel de prijzen. Het is big business geworden en daar profiteert de consument van. Eet smakelijk!