Tips

Een restaurant is een eetgelegenheid waar mensen tegen betaling kunnen eten. Restaurants zijn eind 18e eeuw ontstaan in Parijs en zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Op elke hoek van de straat is er wel een eetgelegenheid. Deze variëren van een eenvoudige bistro tot de gastronomische restaurants, van Sushi bars tot grill restaurants. Ook Food trucks winnen aan populariteit. Wil je iets chics en stijlvol voor een bepaalde gelegenheid? Een food truck kan ter plaatse komen. Van een evolutie gesproken! Keuzemogelijkheden genoeg dus om lekker te gaan eten.

Moeilijke keuze

Op restaurant gaan is tegenwoordig niet zo eenvoudig. Er zijn zoveel soorten en mogelijkheden dat het vaak moeilijk kiezen is. Om ons hierbij een bepaalde richtlijn te geven, zijn er onder andere twee zeer bekende restaurantgidsen waar we een beroep op kunnen doen. In deze gidsen zijn de kwaliteit van restaurants samengebundeld in een boek. De bekendste is de Michelin gids. Deze kent sterren toe als teken van kwaliteit. Daartegenover staat de Gault Millau gids. Hier worden de beoordelingen gegeven op basis van koksmutsen. Deze laatste rijkt jaarlijks ook verschillende prijzen uit.

Broodje gezond

Tegenwoordig is er ook heel veel te doen omtrent gezond eten. Op restaurant is het altijd moeilijker om gezonde keuzes te maken dan thuis. Je komt oog in oog te staan met veel verschillende verleidingen. Restaurants verschillen enorm in hun aanbod, bij de fastfood ketens is het moeilijker om een gezonde maaltijd te verorberen. Het is helemaal niet erg om af en toe eens te zondigen, integendeel. Echter als je op regelmatige basis uit eten gaat, is het aangeraden om dan toch gezondere keuzes te maken en bewust te kiezen van de kaart.

restaurant
Bij een restaurant kan je genieten van diverse maaltijden.

Rookverbod

Naast de gezonde voeding is er ook al heel wat te doen geweest over het rookverbod in eetgelegenheden. Waar vroeger zonder beperkingen overal mocht gerookt worden, zijn er nu strengere regels vastgelegd. Ook op restaurants is het rookverbod in voege. Sinds 1 januari 2007 geldt een volledig rookverbod in België voor alle restaurants. Roken is enkel nog toegelaten in een apart zaaltje waar geen eten geserveerd wordt. In Nederland geldt het rookverbod voor de horeca sinds 1 juli 2008.

Digitale wereld

Eén van de grootste uitdagingen binnen de wereld van de restaurants is de digitalisering. De traditionele generatie moeten we achterwege laten. Deze verandering is een must. De klanten hun koopgedrag is gewijzigd en de restaurants moeten zich ook aanpassen aan de behoeften van de consument. Denken we nog maar aan de online reserveringen die heel populair worden. Ook in de horeca wereld moeten ze mee blijven gaan met de vooruitgang. Maar tenslotte het aller belangrijkste als je op restaurant gaan. Geniet van je eten en het totaalpakket!!

uiteten

Heb je je eigen zaak in de horeca, vergeet dan geen witte kassasysteem aan te kopen!
Heb je een eigen zaak in de horeca, dan weet je vast ook wel dat dit een hoop kosten met zich meebrengt. Enerzijds heb je de ruimte die je huurt of aankoopt die je veel geld kost, anderzijds heb je ook de tafels, de stoelen, eventueel de keuken die je aankoopt. Maar wat je zeker ook niet mag vergeten de dag van vandaag, is een speciale kassasysteem hiervoor kopen. Dit is de dag van vandaag heel belangrijk volgens de wet, want er wordt zeer streng op gecontroleerd in de horeca!

Waarom is deze kassa zo belangrijk nu?
Nu spreken ze in de wet over een witte kassa. Dit is gemaakt om zwartwerk tegen te gaan. In het verleden is er immers heel wat zwart gewerkt in de horeca, dit was dan ook de plaats waar dit makkelijk kon. Nu wordt dit tegengegaan door de witte kassa. Je bent als persoon in de horeca nu verplicht om zo’n kassasysteem in huis te hebben. Er komen meer en meer controles door de inspectie hierop. Betrappen ze je erop dat je nog steeds zo geen kassa hebt in je zaak (en dus dat er mogelijks nog sprake is van zwartwerk), dan kunnen ze je een waarschuwing geven om dit nog in orde te brengen tegen een volgende keer. Maar ook kunnen ze nog verder gaan, ze kunnen je ook een boete geven om deze reden.

Voordelen en nadelen van deze kassastysteem te kopen
Wanneer je een kassasysteem kopen gaat, dan ben je in orde voor de inspectie. Dit betekent dat je werknemers ook verzekerd zijn wanneer er zich een ongeval zou voordoen. Het is dus ook in belang van je werknemers. Bovendien vermijd je op deze manier ook eventuele boetes van de inspectiediensten.

Het grote nadeel hiervan is de inkomstenverliezen van zowel de werkgever als voor de werknemer, omdat de werknemer nu officieel wordt ingeschreven en dus ook wordt belast.

Indien u dus een eigen horecazaak heeft, maar nog geen nieuw kassasysteem heeft, kan u dit beter zo snel mogelijk in orde brengen, ook al brengt het vooral op vlak van inkomsten nadelen met zich mee. Het is enerzijds in het belang van je inkomsten op langere termijn: geen boetes omdat je deze kassa nog niet hebt en anderzijds ook in het belang van je werknemers in verband met verzekeringen. Laat je hierbij dus zeer goed inlichten vooraf door specialisten in verband met de kostprijs van het toestel, de werking hiervan en dergelijke.

NJ Cook 4 You maakt van iedere gelegenheid een bijzonder event. NJ Cook 4 You is actief als top cateraar in Den Haag en biedt vanuit hier eveneens regionale diensten, zoals in Wassenaar en Delft.

Van picknick tot gala diner

NJ Cook 4 You onderscheid zich op meerdere wijze van de “gewone cateraar”. Waar zit het geheim ‘m precies in?

Chefkok Niels stelt alle gerechten samen, stuurt en leidt alles in gestroomlijnde banen.

Zeer divers aanbod: van laid back picknick-verrassingen (om je vingers bij af te likken), tot hoogwaardige gala-diner performances en letterlijk alles wat zich hier tussenin bevindt, zoals barbecues, aan huis catering, ‘feesten en partijen’ catering. Kortom: alles wat de klant wenst en zoekt op gebied van catering is te vinden bij NJ Cook 4 You.

Diversiteit aan gerechten: hippe fingerfoods, barbecue catering, haute cuisine, wereld gerechten, lokale gerechten, duurzaam en vers, altijd culinair, spitsvondig, verrassend.

Ondersteuning nodig? NJ Cook 4 You verzorgt naar wens een chique, mooi tafelopmaak naar etiquette.

Horeca aankleding: U kunt ervoor kiezen om uw catering uit te breiden met tafels, stoelen en bestek, bedienend personeel, horeca apparatuur en overige toepassingen.

Meer weten? Bezoek de website van NJ Cook 4 You

In Nederland drinken we gemiddeld zo’n 2,4 kopjes koffie per persoon per dag. Hiermee zij wij de nummer 1 koffiedrinkers van de hele wereld. Tegenwoordig heb je tal van keus wat betreft een bakje koffie. Zo kun je kiezen uit cappuccino, koffie verkeerd, latte macchiato of een espresso. De meeste mensen stappen daarom ook over van bijvoorbeeld een normale koffiezetapparaat naar een espressomachine. De keuze is reuze, dus welke kies je uiteindelijk? Je leest het in dit blog!

Siemens

Siemens is al jaren de deskundige op het gebied van het maken van koffie. De koffiezetapparaten van Siemens geven een bakje koffie daarom ook een ware belevenis. Siemens beschikt over espressomachines met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. De apparaten hebben vele functies en zijn dan ook erg veelzijdig. De apparaten van Siemens zorgen voor het ultieme koffiegenot.

Melitta

De Melitta espressomachines kun je geheel naar eigen voorkeuren instellen. Deze automaten kunnen onderscheid maken tussen twee verschillende soorten bonen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de ochtend een kopje met zwaardere koffiebonen te nemen en in de middag eentje met wat mildere. Daarnaast kun je ook zelf kiezen op wat voor temperatuur je de koffie wilt, hoeveel melk, suiker en ga maar door. Met een Melitta in huis voel jij je een echte barista.

De’Longhi

Ervaar de authentieke Italiaanse smaakbeleving van koffie met een De’Longhi. Dit apparaat staat bekend om haar duurzaamheid, kwaliteit en bijzondere smaakbelevenis. Het is ook niet zo gek dat dit merk wereldwijd zeer gewaardeerd wordt. Van cappuccino tot espresso, het kan allemaal met de De’Longhi. Je kunt zelf instellen hoeveel melk of suiker je in je bakje wilt. Creëer je persoonlijke (Italiaans) bakje koffie met dit apparaat.

Jura

De Jura espressomachines zijn echte eyecatchers. Niet alleen zien ze er prachtig uit, maar ze staan ook bekend om de lange levensduur en duurzaamheid. De machines zijn erg simpel te bedienen: met slechts één druk op de knop heb jij al het perfecte bakje koffie.

Gaggia

Bij Gaggia denken de meeste mensen aan enorme luxe. Dat is ook wel zo, maar vergeet niet dat iedereen een barista is met een espressomachine van Gaggia. De expertise die je nodig hebt bij het maken van hét perfecte kopje koffie is samengebracht in de geweldige machines van Gaggia. De naam Gaggia staat niet voor niets vrijwel synoniem voor espresso. Gaggia is een Italiaans merk en bij het maken van een bakje koffie, cappuccino of latte macchiato, ervaar je de echte Italiaanse koffiebeleving gewoon vanuit huis.

Ben je benieuwd naar de verschillende espressomachines? Kaldi is je kortste weg naar het perfecte kopje koffie. Met al 16 jaar ervaring en zelfs 3 vestigingen in China is het bedrijf één van de grootste aanbieders op het gebied van kwaliteitskoffie en -thee. Bezoek eens de webshop voor de verschillende mogelijkheden, of ga langs in één van de 28 vestigingen.

Op zijn tijd lekker uit eten gaan is echt van deze tijd. Alles wordt tegenwoordig gevierd met een etentje. Verjaardagen en jubilea vier je in een restaurant. Met vrienden gaan dineren in een gerenommeerd restaurant is echter ook een keertje top om te doen. Je gaat dan niet naar de MacDonalds of de wok maar kiest een restaurant waar je ook echt het gevoel hebt dat je als gast in de watten wordt gelegd. Dit hoeft helemaal niet echt duur te zijn. Kijk maar eens on-line en je komt eetgelegenheden tegen waar je chique kunt dineren en toch tegen een schappelijke prijs.

Dineren vooraf een concertbezoek

Bent u van plan om een concert te bezoeken met een aantal goede vrienden dan is het misschien fijn om vooraf met z’n allen te gaan dineren. Het concertgebouw in Amsterdam biedt de mogelijkheid om in de “Spiegelzaal” vóór een concertoptreden te gaan dineren. Sfeervol en chique en er ontbreekt u als gast helemaal niets. Gemakkelijk te regelen door bij het on-line bestellen van de concertkaartjes meteen het diner bij te reserveren. Vanaf 18.00 uur bent u welkom waarna om 18.30 uur een heerlijk drie-gangen menu wordt geserveerd. Dit arrangement is voor iedereen betaalbaar en erg leuk om een keer mee te maken.

Uit eten in een restaurant
Het is altijd genieten om een nieuw restaurant te ontdekken waar je heerlijk kan eten.

Een aantal bijzondere eetlocaties

Amsterdam is op zich al een bruisende stad met gekke plekjes om je te vermaken. Ook uit eten gaan in een bijzondere restaurant is in deze stad is mogelijk.
Restaurant de Kas
Dit is een voorbeeld van apart uit dineren gaan. De Kas is een restaurant en kwekerij ineen. Deze kas stamt nog uit de twintiger jaren, en wat toendertijd de stadskas van Amsterdam. Nu omgetoverd tot een stijlvol, modern restaurant waar je elke dag culinair kunt komen eten met de verse groentes uit de kas. De kok maakt van de groentes een ware verrassing die je niet snel zult vergeten.
Het REM eiland
Het REM eiland stamt uit de jaren ´60 en is een kunstmatig aangelegd om de piratenzenders uit die tijd te faciliteren. In 1964 sloot het laatste radiostation zijn deuren en tegenwoordig is dit indrukwekkend bouwwerk dus omgetoverd tot een restaurant. Heerlijk om in de zomermaanden te gaan lunchen of dineren op het 22 meter hoge dakterras.
De culinaire werkplaats
Wil je echt culinair losgaan dan is ” De culinaire werkplaats” the place to be. Dineren in een designstudio of restaurant? Ontwerpers hebben hier echt hun fantasie losgelaten en laten de kunst hier duidelijk zien. Hele bijzondere en verrassende gerechten met thema’s als; zwart, bloemen, water of eerlijkheid laten je een geheel nieuwe manier van dineren ondergaan. Genieten van duurzame ingrediënten en een aparte ambiance zorgen voor een bijzondere avond uit in Amsterdam.
De Plantage
Een sprookjesachtige plek waar vroeger de kantoorgebouwen van Artis gevestigd waren. Nu is in dit monumentale pand. Vanuit een prachtige negentiende-eeuwse serre kijk je uit over de mooiste pleinen van de stad. En natuurlijk kun je hier heerlijk dineren, lunchen en een borrel drinken.
Kijk voor nog meer informatie over bijzonder dineren op de desbetreffende websites.
Wolfslaar
Wolfslaar is gevestigd in Breda. Het is het enige restaurant in Breda wat een Michelinster heeft. Hierdoor kan je genieten van een uitstekende lunch of diner van een hoogwaardige kwaliteit.

 

Eigenlijk is het niet moeilijk: als u de voor- en nadelen naast elkaar legt, is er eigenlijk maar één conclusie mogelijk. De voordelen van een cateraar die uw (avond) eten verzorgt ten opzichte van zelf koken als u een verjaardag heeft: het is niet moeilijk, dan kiest u voor de cateraar. Een goede cateraar heeft een zeer ruime keus. Vaak wordt de onderverdeling gemaakt in: vlees, vis of vegetarisch. Zo ook bij de Catering Hellevoetsluis, waar de meest heerlijke maaltijden worden samengesteld!   

Vlees

Maaltijden met vlees zijn vandaag de dag nog steeds het meest populair. Een buffet waarin vlees wordt geserveerd kan altijd op het genoegen van uw gasten rekenen. Van dit feit is http://www.cateraar-zuidholland.nl zich ook terdege bewust. Een menu waarin vlees wordt geserveerd zal daarom tot in lengte van dagen deel blijven uitmaken van de service die een goede cateraar kan bieden aan haar hongerige klanten.

Vis

Vis is vaak wat minder in trek dan vlees, maar er zijn altijd meer dan voldoende gasten aanwezig die de vis verkiezen boven het vlees. Even tussen ons: ik zou het wel weten, ik zou altijd voor vlees gaan, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen zo denkt. Hoewel: een kibbeling of haring is eigenlijk best lekker, nu ik erover nadenk!

Vegetarisch

Er bestaat een (steeds grotere) doelgroep die het voor eens en altijd afgezworen heeft om vlees noch vis te eten. Die het niet over hun hart, en hun maag, kunnen krijgen om nog iets te eten van een ooit levend dier. Aan deze doelgroep moet dan ook worden gedacht als de catering door een erkende cateraar verzorgt wordt. Dit is voor een goede cateraar uiteraard geen probleem: er zijn voldoende heerlijke gerechten samen te stellen zonder de aanwezigheid van vlees en vis. Dat is nodig ook, want iedereen wil op een feestelijke gelegenheid natuurlijk kunnen eten wat hij of zij lekker vindt!

rosé wijn

Rosé

Rosé is de laatste jaren weer helemaal in, dit is niet vreemd aangezien rosé een heerlijk fris en fruitige wijn is die eigenlijk bij alles past. Rosé komt in verschillende smakentypen; zoet, halfdroog en droog. Vooral de droge variant is erg populair geworden, dit is mede dankzij de frisse smaak die de droge wijn behoudt. Verder zijn er nog verschillende mousserende varianten en zogenaamde ‘pétillants’. Bij dit type rosé is een hele kleine hoeveelheid koolzuur toegevoegd voor net dat beetje extra.

Rosé kopen

Wanneer je rosé kopen gaat, is het belangrijk om te weten wat je lekker vindt. Als je dat nog niet weet zal je daar enig onderzoek in moeten doen en wat verschillende dingen moeten proberen. Wat mogelijk is, is dat je gewoon wat gaat proberen. Je koopt een aantal niet al te duren flessen rosé en gaat met vrienden of familie een gezellig wijnproef avondje houden. Wat ook een optie is, is dat je een wijnhandelaar om raad vraagt, hij zal je waarschijnlijk het beste kunnen bijstaan hierin en er zijn wijnspeciaalzaken waar je de rosé kan proeven zodat je meteen een goed beeld van de rosé krijgt.

Rosé wijn
Een rosé wijn wordt voornamelijk gekocht in de zomerse maanden. De wijn kenmerkt zich door zijn frisse smaak.

Frankrijk is de grootste producent van rosé en daar zal je kwalitatief de beste wijnen van tegenkomen, zeker de regio Provence. Kenners vinden rose’s uit deze regio het allerbeste. Rosé’s zijn op hun best als ze ongeveer 1 a 2 jaar na botteling worden gedronken. Dit geldt absoluut niet voor alle rose’s maar voor de meeste wel. In Italië is de regio Toscane het meest populair voor rose’s.

Een rosé kopen bij wijnservice.nl van een land uit de ‘nieuwe wereld’ is ook een goed idee en van van goede kwaliteit. Landen zoals Zuid-Afrika, Amerika of Duitseland doen het tegenwoordig goed op de wijnmarkt. De prijzen zijn een stuk aantrekkelijker dan landen als Frankrijk of Italië en wat betreft kwaliteit gaan ze tegenwoordig gelijk op met de traditionele wijn landen.

Breda staat met name bekend om de gezellige binnenstad met de vele verrassende winkeltjes. Behalve een dagje shoppen zijn er echter ook nog een aantal bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De Onze-Lieve-Vrouwe kerk, gebouwd in de vijftiende eeuw, is niet alleen van buiten heel erg mooi maar ook binnen fraai gedecoreerd. In de kerk liggen tientallen leden van de familie van Hendrik III van Nassau-Breda begraven. Het kasteel van Breda met de prachtige slotgracht heeft een nauwe band met de leden van het huis Oranje-Nassau. Daarnaast is park Valkenberg en het daarbij gelegen Begijnhof in ieder geval een wandeling waard. Wie cultuur wil snuiven, kan terecht in het Breda’s museum, ook als het niet regenachtig is.

 

Bourgondische stad

 

Als bourgondische stad kan Breda bogen op een groot aantal restaurants met een even grote diversiteit in de keukens. De meeste restaurants zijn te vinden in het oude centrum dichtbij het winkelcentrum en de Onze-Lieve-Vrouw kerk. Aan de Grote Markt zitten diverse gezellige gelegenheden met grote terrassen. Ook in de andere delen van de stad, met name het Ginneken en de nieuwe haven, is er een groot aanbod aan restaurants van diverse pluimage. Waar uw smaak ook naar uit gaat: Hollands, fusion, Italiaans, Japans, Chinees of Frans, wanneer u uit eten gaat in Breda zal dit geen probleem vormen. Bijvoorbeeld bij Bouvigne paradijs!

 

Uit eten in Breda

 

De bekendste naam in de Bredase horeca is het Wolfslaar, bekroond met een Michelinster. Binnen heerst echter een ontspannen, informele sfeer. Andere bekende namen zijn Salon de Provence, Dickens & Jones en de Corenmarkt. Bent u met het kroost op stap, dan heeft Parc Breda iedere zaterdag en zondag een kinderspeelruimte beschikbaar. Wie zich wil laten verrassen hoeft alleen maar door het oude centrum te lopen om het restaurant te kiezen dat het beste bij hem of haar past. Vergeet niet tijdig te reserveren, de burgers van Breda houden er zelf ook van regelmatig buiten de deur te gaan eten. Uit eten in Breda is immers een feest waar iedereen bij wil zijn!